Emilie Hellum (f. 1999, Sarpsborg) er utdannet kordirigent og sopran fra Norges Musikkhøgskole under Vivianne Sydnes og Tone Bianca Sparre Dahl (dirigering) og Mona Julsrud (sang). Hun frilanser som solist, enseblesanger og dirigent. Emilie er aktiv i Oslo Domkor, og er engasjert dirigent for Fornebu Singairs og Damekoret Créme Frâiche.

Det er kontakten man skaper med andre og den gleden man gir hverandre gjennom musikken som er det aller viktigste.

Emilie Hellum Johansen

Emilie Hellum er en norsk sopran og kordirigent som med stort pågangsmot og glimt i øyet allerede i ung alder har fått betydelig erfaring som solist på prestisjefulle eventer, deriblant flere tv-produksjoner og konserter på storslåtte scener. 

Etter sin debut «første gutt» i Tryllefløyten med Opera Østfold og en solistopptreden på nyttårskonserten til Det Norske Blåseensemblet, mottok Emilie Drømmestipendet i 2017. Dette stipendet er en nasjonal utmerkelse for unge kulturtalenter som deles ut hvert år av Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Drømmestipendet har spilt en betydelig rolle i utviklingen av Emilies karriere. Samarbeidet med Norsk Kulturskoleråd, Nordeas Kulturprogram har gitt henne muligheten til å opptre på mange større og mindre sceniske produksjoner. I 2017 sto Emilie på scenen sammen med Nordic Tenors og Secret Garden på den store julekonserten «Desembertoner» i Oslo Domkirke, en konsert som ble sendt på TV flere ganger. Nordeas Kulturprogram gav henne æren av å være duettpartneren til Solveig Kringlebotn på gallakonserten under Foreningen Nordens 100års-jubileum. Konserten fant sted på Nationaltheatret i Oslo sammen med flere anerkjente artister, og ble sendt på nasjonal TV. Emilie hadde en av hovedkarakterene i en profileringsfilm for det Norske Skilandslaget og hun har vært en del av Drømmestipendambassadørene siden oppstarten i 2018.

Som ensemblesanger har Emilie samlet erfaring gjennom flere kor. Hun startet i Grålum Vokalis fra tidlig alder, fortsatte til Sarpsborg Kammerkor og videre til Norges Ungdomskor, Borg Vokal og Oslo Domkor, hvor hun fortsatt er engasjert i  sistnevnte.

Emilie Kjennetegnes som en sanger og dirigent med sterk sceneutstråling, kunstnerisk troverdighet og evne til å kommunisere med publikum. Hun tar på seg oppdrag i alle former og størrelser, også i privat regi. 

 
Foto Øyvind Eide, Nationaltheatret